wans's FotoPage

By: wans teddy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 4-Nov-2008 03:05 Email | Share | | Bookmark
Hari kedua di Kuantan, Pahang

Satow lagi story nak share rini... Percutian kami ke Kuantan, Pahang... umah abangku. Kitorg gerak pas waktu kije... amik adik aku yang study kat UIA gombak dulu, g makan kat Burger King, Karak. Trus gerak... sampai dah dekat kol 11mlm... odw gerak tu aliya tidooooo je.... dia bangun pun tiap kali kete berenti bergerak. Cam taw2 je kete dah stop. Myb jalan ke Kuantan tu fening2kan kepala kot, tu pasal dia lebih rela tido dr berjaga/main dalam kete... bagus jugaklah dia tido sebab aku seram2 sejuk gak rasa nak bawa baby2 ni gerak malam. Tambah2 tempat yang jauh n jarang pegi... Dah le keliling hutan... Riso + takot gak haku.....
Sampai kat Tol Jabor, abg datang amik n tunjuk jalan.... hb aku lupa jalan masuk ke umah abang tu... Ikutkan dekat sangat dah tapi jalan tu wat pening nak cari.. Sep bek abang aku xkije malam. kekeke.... kot tak bermalam la kitorg kat dlm kete, wakakaa... xrela hakuuuu....
esoknya agenda pertama pegi santuari peyu kat cerating... Memang best.. tambah2 aliya berkesempatan pegang anak penyu! ee.... jelez lak aku rasa. aku sendiri xboleh nak pegang... sebab kalau nak pegang anak penyu ni kena lembut2 xleh kasor2... kang mati anak penyu tu.... Aku riso gak kut aliya penyekkan anak penyu tu... sep baik anak aku ni lembut hati gak orangnya
Pastu kitorg lepak2 jap kat pantai Cherating... yang wat bengang kitorg singgah la kat warung makan tepi pantai tu... View mmg dah cun tapi pangai tuan punya warung amponnnn cam bangkai! busuk hati tol... Baru je duduk kitorg dah kena maki... taw la kitorg bwk makan dr luo... bukan kitorg nk duduk free... nak gak beli lunch kat situ... Lom pn sempat mintak order dah dengor makcik2 n pakcik kat situ komplen... dengan sore kuat lak tu! " dah la duduk kat kedai orang, beli makan kat luar pulak tu!" banyak kali sebut... Berdesing tinger adik n akak ipar aku. aku xdengar sebab layan bayu laut tu... Kalau aku dengar...mmg aku sedas kan je laser mulutku ini... Kenangkan dorg tu org tua je... tapi aku balas gak... Aku tengok je muka makcik tu lama2.... Sep bek mata aku cover dgn cermin mata, xde la aku rasa takot sikit wkakaka.... yang makcik aku tatap muka dia tu, memula wat muka garang2.... pastu bila aku tatappppp je muka dia lama2 makin lama makin tunduk kepala dia, siap wat2 lap meja... wakkaak.... taw plak takot..... masuk kete je masa nak blah dr warong huduh tu sempat aku laser sekali.... "harap xlaku la kedai ko makcik!" anh! hambik ko!.... mmg xde org datang pun kedai tu... padan muka! yang datang pn takat order air je... ntah2 mmg xpenah laku ekdai tu... Tu pasl meroyan semacam je bila tgk kitorg bwk bekal dr tmpt len...
Dalam kete sessi sumpah seranah dh macam2 sebutan dah... geram sngt... Tapi bila kiotg singgah kat zoo mini kuantan, hilang terus hangin kat kepala.... Sempat bagi aliya naik kuda. Posing2...sep bek xkena bayo
Pastu kitorg g pulak teluk chempedak.... Memang beshhhh... Angin yang besh... laut yang cun.... Aliya pn layannn je angin tu... siap main2 pasir tu dengan meriahnya bersama2 sepupu beliaw, nemi.
Sempat aku belikan aliya n Nemi pelampung, untuk bawak mandi kat laut nanti...
Pastu kitorg g Balok.. Mandi manda kat sana... memula aliya masuk laut, kemain lagi dia excited tengok ombak, tapi bila dah kena air laut baru dia blur2 n takot2... tak pulak dia nangis n meronta nak naik darat... memang dia nak explore laut agaknya.... Belum cukup xplore laut dia explore pulak pasir... Siap menerap2 atas pantai tu ala2 berenang! Yang harunya part dia masukkan pasir dalam mulut! huhu.... panik mummy n ayahnya kijap! mmg kenangan yang besh sepanjang hari tersebut















Tuesday, 4-Nov-2008 02:38 Email | Share | | Bookmark
Aliya kat perodua n jusco

Banyak tol story yang aku nak share minggu2 lepas...aku rajin habdet kat fp ni pon sebab blog aku dah agak2 bengong... xboleh nak upload pic... sebabkan aku ni mudah ketagih nak share pic maka secara paksarela nya terpaksa jugalah aku merajinkan diri mengupload pic guna fp.... sungguh malas sebenarnya.... tapi jari ni nak jugak mengklik2... tanda2 ketagihan tu xsurut lagik..kekeke....
kat sini aku nak share pic masa kitorg 1 famili g perodua. Sebelum masuk opis, singgah perodua dulu sebab pagi tu aku ke klinik kesihatan wat cek up aliya. Sep bek baby 6 bulan xkena cucuk... fobia gak aku kalau2 aliya demam lagi.
Pastu pic kedua masa kitorg dah balik kije... singgah ke jusco kepong. Plan asal nak bawak cek tayar je tapi alang2 singgah jusco tu tabiat nak soping aku tu xleh nk kontrol lagi . dinner kat marrybrown... Itulah pertama kali aku suapkan mash potato kat aliya... kemain lagi suka dia makan... baru aku taw makanan fav beliaw . western taste jugak budak ni...botul2 anak omak.... ....





Wednesday, 29-Oct-2008 07:51 Email | Share | | Bookmark
Story aliya Isnin lepas~cuti deepavali

Sepanjang hari isnin aku bawa famili abang ke sekitar KL. Memula nak bawa diorg soping kat midvalley, nemi xmo stay lama sbb ngantok, kitorg ubah plan turun ke tasik titiwangsa... Mengimbau kenangan lama. Dulu masa aku kecik2...tiap2 petang akak aku rajin bawa kami adik beradik ke tasik ni... saja jalan2 makan angin...
[size=12]Pastu kitorg [/size]sempat sesat time nak cari port parking, sempat tunjuk kat akak ipar aku sekolah lama abang den...Sekolah menengah Titiwangsa tu (lelaki). Pastu kitorg pn memberi penuh keizinan kat aliya n nemi xplore taman.... Yang berpeluh2 bukan diorg tapi kami ni mak2 apak2... Berpeluh2 sebab ikut je kehendak derang...kekeke....
[size=12]Penat bersenam [/size](konsider bersenam la) kitorg gerak ke sogo.. Kali ni kasi can akak ipar den soping sakan. Kebetulan ada sales baju2 ladies yang dengan harga runtuh. Tak sia2 aku pomot sogo ritu... Selesai makan n lepak2.. kitorg berpisah kat atas jalan raya je. Famili abg terus gerak balik ke kuantan. Kami gerak balik umah... Penat sungguh la sepanjang hujung minggu lepas...
nanti aku tepek pulak pic2 kitorg bercuti kat kuantan pulak...

aliya kat midvalley


aliya kat tasik titiwangsa








aliya kat Sogo


Monday, 20-Oct-2008 08:36 Email | Share | | Bookmark
Majlis cukur jambul Iesya











Monday, 20-Oct-2008 07:51 Email | Share | | Bookmark
hari raya aidilfitri 2008











[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net